Učesnici naših akademskih kurseva

I had the pleasure to visit Novi Sad last May during the Spring Course. I can't explain how nice it was to spend 8 awesome days with people around the Europe and all the people from Novi Sad. All the effort that they had put in organising the course for several months ended in a love environment that more than half a year later I still can't forget. The most incredible thing for me happened when I came back and I realised about the storm that took place in Serbia during my stay. You managed to keep the good mood and energy despite everything and I couldn't realize there what was happening in fact. For that, for everything you gave me and everything you keep giving me, I'm telling you once more (if possible) that I love you.
Albert Garcia

Albert Garcia

Barcelona, Spain

I participated on the Spring Course last year and I have to say, it was amazing! It was one of the best weeks of my life, despite the rain and the bad weather in all Serbia. But I guess, if it wasn't raining, I wouldn't have this much fun. When you go to Serbia, specially in Novi Sad, you'll find amazing people, filled with joy and friendship. I mean, today, I know if need anything from them, I can count with my besties! I think I came back home with more wrinkles for so much laughing on that week. If you want to make friends forever, Novi Sad is the place to go. I can't wait to come back there. 🙂
Ana Rodrigues

Ana Rodrigues

Porto, Portugal

On May 2013 I had the opportunity to visit Novi Sad for the local Spring Course. It was my first time in Serbia and was really excited about it. I really loved the guys there. Everyone was so friendly that made us feel really welcome. The course was perfectly organised as far as the academic part is concerned, and of course we had a lot of fun during the parties and the other cultural activities. It was really interesting to have the chance to meet so many people from different countries and exchange your thoughts and ideas with them. It was 10 days of my life that I will never forget and the friends that I made there will always have a place in my heart. I really miss you and I am looking forward to see you again!
Giorgos Vagenas

Giorgos Vagenas

Athens, Greece

"Home is where the heart is." You know this quote? I must admit that Novi Sad is my home now. In May 2015 I participated in the Spring Course in this stunning and beautiful city, full of greenery, just waiting for 20 crazy European visitors. By the Danube river, you will feel the hospitality of warm Novi Sad hearts. The course was organised perfectly by a dozen of people that made me fall in love with their way of doing things in the BEST way! The academic part, cultural activities and parties were taken to the highest level and such a family of participants and organisers was created that I just can't wait to have a reunion! Novi Sad is the place to go if you want to make friends, fall in love or just put a pin on your map named "Home". I'm looking forward to finishing my exams and just going back to Novi Sad! I miss everybody and I hope to meet you there next year at the Spring Course, you, the one who reads this! Novi Sade, volim te!
Razvan Andrei Mosneagu

Razvan Andrei Mosneagu

Cluj-Napoca, Romania

Naši počasni članovi

Samo angažovanje u BEST-u je bilo veoma korisno i pomoglo mi je ne samo da unapredim svoje organizacione sposobnosti, rad u timu i time management, već i da naučim da radim sa finansijama, što kroz svoje redovno školovanje nisam imala prilike da naučim. Posle završenog fakulteta odlučila sam da nastavim usavršavanje u inostranstvu i BEST, kao stavka u biografiji, bio je jedan od faktora koji me je izdvojio iz mora kandidata i omogućio da budem korak bliže snu, gde maštanje postaje stvarnost. Sa ove vremenske distance moja definicija BEST-a bi bila – BEST je putovanje na kome spoznamo sebe pomerajući granice i upoznamo sjajne ljude koji postanu prijatelji za čitav život. BEST = nezamenjivo iskustvo.
Gorenka Bojadžija

Gorenka Bojadžija

Forenzičke nauke - master

U jednoj rečenici: BEST, Lokalna grupa Novi Sad je najbolja „firma” u kojoj sam do sada radila. A radila sam sa zadovoljstvom. Angažman u ovoj internacionalnoj studentskoj organizaciji ključno je uticao na moje karijerne početke i oblikovanje u svetu odgovornosti i samoinicijative. Kroz rad u LBG Novi Sad suočila sam se sa sopstvenim afinitetima, sposobnostima i slabostima. Pružena mi je prilika da se testiram u okolini jednako ambicioznih i sposobnih kolega od kojih sam naučila postulate uspešnosti: odgovornost, organizacija, komunikacija i timski rad. Nisam uvek bila na „nivou zadatka”, ali sam se trudila da iz toga izvučem pouke. Kako je to već rečeno, BEST je platforma za lični razvoj po sopstvenom planu i sklonostima, uz nesebičnu i stručnu pomoć kolega matičnog Univerziteta, ali i iz čitave Evrope. Takva prilika se ne propušta. LBG Novi Sad pamtiću po neverovatno energičnim, inteligentnim i sposobnim mladim ljudima zbog kojih znam da, čak i kada je vrlo teško, ova planeta ipak jeste jedno lepo mesto za život. Budućim generacijama studenata bih poručila da je članstvo u BEST-u obavezno 🙂 i samo napred, jer svet za vas nema granica!
Jelena Milić

Jelena Milić

Master inženjer tehnologije

BEST mi je pomogao da postanem osoba koja se bolje socijalizuje od prosečnog inženjera. Šalu na stranu, iako u ovoj šali ima pola istine, najvažnija stvar koju mi je doneo BEST je razbijanje strahova od menadžerske terminologije. Da nije bilo BEST-a, bio bih tipični inženjer hejter koji mrzi menadžere, jer misle da su mnogo bitni, a završavaju prelake fakultete i razbacuju se izrazima poput PR, HR itd. Zahvaljujući dragocenim veštinama koje se ne stiču na studijama elektrotehnike, postao sam jedan od koordinatora na dva interdisciplinarna nacionalna projekta na Fakultetu tehničkih nauka. Na prestižnom događaju koji organizuje Institut za fiziku London osvojio sam prvo mesto svojom prezentacijom pretvaranja naučne ideje u komercijalni uspeh. Danas apliciram za međunarodni projekat u okviru HORIZON2020 kao projektni menadžer celog projekta. Smatram da bih teško sve ovo postigao uz klasično obrazovanje.
Miodrag Jelić

Miodrag Jelić

Naučni istraživač

Moj prvi kontakt sa BEST-om bio je odlazak na letnji kurs u Bukurešt 2009. godine. Dve nedelje koje sam proveo na tom putovanju i dalje čuvam u najlepšem sećanju. To je period u kom sam se po prvi put upoznao sa značenjem naše studentske organizacije na evropskom nivou, to su dani u kojima sam stekao mnogo prijatelja sa svih strana kontinenta... trenuci u kojima mlad čovek spoznaje da svet nije toliko veliki, da su mu vršnjaci iz ostalih krajeva Evrope vrlo slični i da prijateljstva mogu da opstanu bez problema na bilo kojoj relaciji. Nakon prvog putovanja bio sam odlučan u nameri da se priključim lokalnom ogranku organizacije u Novom Sadu, da i sam učestvujem u organizovanju domaćinstva ljudima iz inostranstva, koji će moći da zavole moju zemlju i moj grad onako kako sam ja zavoleo Rumuniju, te da stvore drugarstva na isti način na koji sam ja to učinio. To se i obistinilo. Kao član BEST-a u narednih nekoliko godina, zajedno sa mojim današnjim kolegama i prijateljima iz lokalne družine, bio sam i domaćin, ali i gost na još nekolicini događaja u zemlji i inostranstvu. Svakom narednom prilikom samo sam dalje utvrđivao ono što se dalo uočiti već na prvom putovanju - da su internacionalno iskustvo, putovanje i druženje neprocenjive kategorije i da bi moj studentski život bio prazan da nisam bio deo jedne ovakve priče.
Milan Pisarić

Milan Pisarić

Softverski inženjer