Home

Želiš da budeš deo BEST ekipe?

Poseti naš sajt i saznaj više o nama.

Više
Želiš da budeš deo BEST ekipe?

Unapredi se.

Prijava
Unapredi se.
BEST Novi Sad

Šta sve zajedno može da učini družina studenata motivisanih sa vizijom osnažene raznolikosti, u cilju razvoja studenata?

Više o nama
Galerija slika

Možete ukrasti trenutke sa prethodnih projekata Dani BESTa u našoj galeriji slika. Nadamo se da će vam se dopasti.

Oseti atmosferu projekta

Šta su Dani BESTa

Projekat „Dani BEST-a” ima za cilj da ukaže na značaj, kako neformalnog obrazovanja, tako i volonterizma, i da predoči studentima koje su to sve mogućnosti uspešnog razvijanja, pored fakultetskog obrazovanja. Zahvaljujući bogatom sadržaju, učesnici mogu na različite načine da unaprede sebe i tako postanu spremni za sve ono što ih čeka nakon studija. Na trodnevnom događaju „Dani BESTa – prijem i obuka volontera” studenti Univerziteta u Novom Sadu će imati priliku da slušaju radionice raznih karaktera. Očekuje se da bude obučeno četrdeset studenata koji će steći svest o tome koliko je volontiranje, pored fakulteta, bitan segmenat za razvoj svakoga od nas.

Projekat je besplatan i traje pet dana, podeljenih u dva bloka.

Prvi blok se održava od 3. do 5. novembra 2017, dok drugi blok pada na vikend 18. i 19. novembra 2017.

Zašto da se prijavim?

Popunjavanjem prijave za neku od radionica, svako od vas dobija priliku za sticanje dodatnog znanja, koje itekako može biti korisno u budućnosti. Garantujemo vam jedan radan vikend, pun zanimljivih i korisnih stvari, ali isto tako pun zabave, smeha i novih poznanstava. Neka vam baš “Dani BEST-a” budu iskustvo koga ćete se uvek rado sećati.

Vidimo se!

Prvi blok

3. i 4. novembar

Tokom prva dva dana seminara, učesnici će imati priliku da prisustvuju svečanom otvaranju događaja i radionicama usmerenim ka napredovanju u svojim budućim karijerama i studijama.

5. novembar

Treći dan seminara je “BEST dan”, na kom će polaznici imati priliku da nauče nešto više o vrednostima volonterizma, upravljanju projektima, kao i o veštinama koje možete steći radom u studentskoj organizaciji.

Nakon prvog bloka naši učesnici će biti dobiti diplomu, kao dokaz da su uspešno savladali ovaj seminar.

Drugi blok

18. i 19. novembar

Zainteresovani studenti će prisustvovati dvodnevnom događaju koji počinje u prepodnevnim časovima prvog, a završava u popodnevnim časovima drugog dana motivacionog vikenda. Tamo će imati priliku da se detaljnije informišu o volonterizmu na međunarodnom nivou, steknu znanje o timskom radu kroz treninge namenjene njihovim potrebama, kao i prisustvovati u nizu aktivnosti zabavnog karaktera koje će rezultovati formiranjem skladnog tima koji je deo BEST Novi Sad priče!

Naši partneri

“Dani BESTa – prijem i obuka volontera” je projekat podržan od strane grada Novog Sada u okviru lokalnog akcionog plana za 2017. godinu.

Pored našeg grada, projekat je dobio podršku od Ekonomskog fakulteta u Subotici, omogućivši da se aktivnosti održavaju u prostorijama odeljenja Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu.

Naš tim

Upoznajte organizacioni tim koji je zaslužan za ovaj projekat

Živadin Stančić
Živadin Stančić
Glavni organizator
Katarina Ćoćić
Katarina Ćoćić
Odgovorna za radionice i učesnike
Jovana Međo
Jovana Međo
Logističar

O BEST-u

Mi smo deo veće priče

Udruženje studenata tehnike Evrope BEST (Board of European Students of Technology) je konstantno rastuća, neprofitna i apolitična organizacija. Od 1989. obezbeđujemo komunikaciju, saradnju i razmenu studenata širom Evrope. 94 lokalnih BEST grupa u 32 zemlje Evrope stvaraju dobro organizovanu, snažnu, mladu i inovativnu studentsku mrežu. Naš cilj je da pomognemo studentima da postanu međunarodno orijentisani, omogućavajući im bolje razumevanje evropske kulture i razvijanje kapaciteta rada na međunarodnom nivou.

Glavni metod kojim postižemo naš cilj su akademski kursevi komplementarnog obrazovanja koje, tokom cele godine, u saradnji sa univerzitetima, organizuju sve lokalne BEST grupe, tačnije njih 94. Osim toga, aktivni članovi BEST-a pohađaju i organizuju mnoge druge događaje u okviru BEST-a kao što su sastanci radnih grupa, radionice prenosa znanja, simpozijumi, treninzi razvijanja organizacionih i komunikacionih sposobnosti i timskog rada.

Lokalna BEST grupa u Novom Sadu osnovana je 2005. godine i, nakon 12 godina rada, postali smo jedna od vodećih studentskih organizacija ovog tipa. Koncentrišući se pre svega na međunarodnu saradnju sa drugim lokalnim BEST grupama, preko 400 studenata Novosadskog univerziteta posetilo je neku evropsku instituciju visokog obrazovanja.

Cilj ovih poseta je pohađanje kurseva i seminara ili prisustvovanje nekom od neformalnih skupova studenata namenjenih razmenjivanju iskustava i upoznavanja sa drugim kulturama. Doveli smo preko 350 stranih kolega u Novi Sad i uverili ih u kvalitet našeg obrazovanja i lepote Novog Sada i Srbije. Takođe, ostvarena je saradnja sa mnogim studentskim organizacijama na Univerzitetu.