04/02/2021

AIBG ove godine i kod nas

Student si i programiranje je tvoja strast? Onda će te ova vest sigurno zanimati.

Ove godine BEST Novi Sad prvi put organizuje AIBG takmičenje. AIBG (Artificial Intelligence BattleGround) je programersko takmičenje koje se bazira na primeni znanja iz oblasti veštačke inteligencije. Prvi put je održano 2015. godine u Zagrebu  od strane udruženja studenata tehnike Evrope - BEST Zagreb, a pre 3 godine na incijativu BEST Beograd stiže i u Srbiju. Naše ovogodišnje takmičenje će se održati 11. i 12. marta u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu.

AIBG 2021 je programerski maraton u kom timovi od po 3 ili 4 člana imaju 20 sati za kreiranje sopstvenog pametnog modela koji će biti sposoban da se bori protiv rešenja drugih takmičara. Po završetku izrade modela, isti će biti testirani putem međusobnog nadmetanja ekipa. Odabir ekipa za međusobne duele se vrši putem žreba. Izrada koda je dozvoljena u jednom od 5 programskih jezika: C++, C#, Python, Java i JavaScript, dok je način implementacije rešenja ostavljen takmičarima. 

Prijave su otvorene do 28.02.2021. i sve što je potrebno jeste da odete na sajt takmičenja i popunite formu gde je potrebno navesti svoje podatke i ime tima kom pripadate. Pravo učešća na takmičenju imaju svi studenti fakulteta u Novom Sadu koji imaju između 18 i 26 godina. Pored ovog, ostala pravila takmičenja takođe možete pogledati na našem AIBG 2021 sajtu.

Ovo takmičenje pruža šansu studentima da testiraju svoje znanje iz oblasti veštačke inteligencije i oprobaju svoje veštine u programerskom izazovu osmišljenom od strane članova naše BEST grupe. Takođe, svi učesnici imaju mogućnost da stupe u kontakt sa kompanijama iz ove oblasti time dodatno unaprede svoja znanja i iskustva. Za najbolje plasirane timove biće obezbeđene vredne nagrade, kako novčane, tako i robne.

Okupi svoj tim i prijavi se jer novi izazov čeka na vas!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram