06/02/2017

Kako započeti internacionalnu karijeru

Jeste li se ikada zapitali kako izgleda raditi u nekoj od najpoznatijih svetskih kompanija? Da li želite da putujete, upoznate različite kulture i doživite neko potpuno novo i zanimljivo iskustvo?

Znam da je moj odgovor na ovo pitanje da, ali nije uvek bilo tako.

Da se vratimo par godina unazad… Od devojke koja je želela stabilan, da ne kažem, predvidiv, posao u svom rodnom gradu, postala sam osoba koja traga za izazovima koje donosi rad u internacionalnoj kompaniji. Nakon pet meseci provedenih u inostranstvu, moj pogled na svet se promenio u korenu. Iskustvo koje sam doživela, novi ljudi, različiti poslovi, neočekivani, ponekad i pomalo zastrašujući, ali nadsve uzbudljivi trenuci, otkrili su neku novu stranu moje ličnosti. Boravak u novom okruženju, među ljudima koji potiču iz kultura različitih od moje i sticanje novih prijatelja širom Evrope je nešto što nikad neće prestati da me impresionira. Možda ste se pronašli u ovom opisu i vi, ali kako to doživeti?

Jedna od mogućnosti je BCD. Ali, šta je sad pa to, pitate se.

BCD je skraćenica za BEST Career Day, odnosno veliki Sajam zapošljavanja koji se svake godine održava u glavnom gradu Belgije, Briselu. BCD organizuje studentska organizacija BEST (Board of European Students of Technology) u saradnji sa univerzitetima i kompanijama iz Evrope.

Na ovom fenomenalnom događaju, od 25. do 27. marta, okupiće se 200 odabranih diplomaca i studenata završnih godina fakulteta, a kompanije - partneri ovog događaja, moći će da odaberu najbolje prema svojim kriterijumima i pozovu ih na intervju. Možda baš vi budete jedna od tih osoba!

Osim prilike da uživo razgovarate sa predstavnicima velikih kompanija, ostavite im svoj CV i budete pozvani na intervju, prisustvovaćete i radionicama i treninzima koji će vam pomoći da usmerite svoju karijeru u pravcu u kojem vi želite da ona ide. Moći ćete da upoznate i vaše kolege, ambiciozne studente iz različitih krajeva Evrope. Možda naiđete na novog prijatelja ili čak poslovnog partnera, a sigurno ćete biti bogatiji za neko mišljenje, ideju i uvid u razmišljanja vaših vršnjaka. Imaćete priliku da posetite prelepi Brisel, probate njihov čuveni vafl, čokoladu ili pivo i vratite se sa mnoštvom uspomena.

Ukoliko ste se prepoznali u nekom od opisa i poželeli da budete deo ovog jedinstvenog događaja, potrebno je da se prijavite do 15. februara 2017. putem sajta: bcd.best.eu.org

Srećno, i ko zna, možda se vidimo u Briselu!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram