29/03/2017

Radionica ,,Budućnost u zapošljivosti"

Kada se dobrovoljno prijavite na predavanje, radionicu koja je otvorenog karaktera, dostupna svima, prvenstveno  studentima, vrlo često sve prethodne vrline takvih predavanja padnu u vodu, pošto pored dva sata vašeg, reći ćete, dragocenog vremena vi niste ništa novo saznali, a niste se čak ni zabavili.

U inat takvim slučajevima, iznosim jedno iskustvo koje je dokaz da se iza ozbiljne priče/posla uvek krije i ozbiljan sagovornik/poslodavac. U mom slučaju to je bilo predavanje, koje je na prošlogodišnjem Ebec takmičenju organizovano u saradnji BESTa Novi Sad i Tanje Božić HR-a i predstavnika kompanije Continental iz Subotice.

Predavanje ,,Budućnost u zapošljivosti“ nije moglo da podrazumeva mnogo, niti da vas pripremi unapred, pošto je svima bilo više nego jasno da za dva sata ne možete da naučite kako se zapošljava, niti kako se deluje pametno, ali možete da slušate i to je onda već pola puta. Tom idejom sam barem bila vođena ja ali i mnoštvo studenata koji su taj dan bili prisutni na radionici. Da ne pomislite da je reč isključivo o karijernom savetovanju, niti o prezentaciji programa jedne firme, radionica je mnogo više, iskustvo jednog višegodišnjeg HR-a (koordinatora za ljudske resurse), potreba studenata da se zapitaju šta je to što ih nakon završenih studija čeka, kako i kroz koje oblike student gradi svoj put do zaposlenog, ali i rekla bih najbanalnija stvar, kako da dobar CV i ono što vas čini pred očima poslodavca ne  predstavljaju samo prolazni ljudski resurs, već pojedinca, individuu koja nosi upravo sve navedeno na  papiru i još mnogo više.

Radionicu nijednog trenutka nije kontrolisao časovnik a trajanje celokupnog predavanja bilo je ni previše ni premalo, dovoljno da se upozna priroda jedne danas delikatne teme zapošljivosti i da se isto završi i samim praktičnim programom. Dakle, bilo je pored razgovora i prilike da se studenti oprobaju i suoče sa prvim kontaktom sa poslodavcem, otkriju na koji način utiče formalno obrazovanje, šta je ono što čini prednost volontiranja i rada u organizaciji, kako biti spreman za intervju i mnogo drugih svakako korisnih informacija.

Sve detaljnije prenošenje iskustva bilo bi pogrešno jer priča u ovom slučaju zaista vredi usmeno da se ispriča, stoga vas pozivam da iskoristite ovogodišnju priliku i 31.marta posetite Fakultet tehničkih nauka i uživate u jednoj kvalitetnoj radionici i još kvalitetnijem predavaču.

Više informacija o radionici možete pronaći na:

http://ebec.rs/2017/buducnost-u-zaposljivosti/

 

 

Autor: Miljana Milanković

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram